Beste leden, sympathisanten,

We hebben een atypische vraag voor jullie en hebben dringend respons nodig.

De nieuw samen te stellen Federale Raad voor geestelijke gezondheidsberoepen heeft de opdracht voor de minister van Volksgezondheid advies te verstrekken over alle aangelegenheden in verband met de erkenning en de uitoefening van de geestelijke gezondheidszorgberoepen, waaronder de klinische psychologie en klinische orthopedagogiek alsook over de aangelegenheden inzake de uitoefening van de psychotherapie.

De Federale Raad  bestaat uit drie beroepsgroepen:

  • 16 klinisch psychologen
  • 4 klinisch orthopedagogen
  • 8 artsen.

Elke beroepsgroep telt een gelijk aantal Nederlandstalige en Franstalige leden en een gelijk aantal leden uit de academische wereld enerzijds en anderzijds leden die tenminste vijf jaar ofwel een geestelijk gezondheidsberoep ofwel psychotherapie beoefenen. Deze laatste leden worden voorgedragen door representatieve beroepsverenigingen.

(bron: http://www.health.belgium.be/nl/de-federale-raad-voor-geestelijke-gezondheidszorgberoepen)

Wij stellen ons kandidaat om als erkende beroepsvereniging onze afgevaardigden te laten verkiezen in deze Raad zodat onze visie en belangen mee gewicht krijgen. Dit moet voor 27 januari 2017.

Om als beroepsvereniging erkend te worden moeten we aan een aantal criteria voldoen waaronder een ledenlijst hebben van minimaal 50 klinisch psychologen, orthopedagogen of artsen met minimaal 2 jaar praktijkervaring.

We hebben in het verleden slechts oog gehad voor jullie oplossingsgerichte opleiding eerder dan jullie basisdiploma en bij gevolg beschikken we niet over deze informatie.  We hebben dus dringend bijkomende informatie nodig over jullie basisdiploma en het aantal jaar praktijkervaring. Graag erkenningsnummer en praktijkjaren vermelden. mail dit naar info@vvdo.be ASAP en uiterlijk tegen 18 januari 2017.

Twijfelde je om je lid te maken of ken je iemand die er nog over twijfelde, schiet dan gauw in actie! In het bijzonder de klinische psychologen willen we oproepen om zich een gedacht te vormen en indien deze aansluit bij onze visie, ons gauw de vereiste informatie door te mailen.

Lees ook: https://vvdoblog.wordpress.com/2017/01/11/psychotherapeuten-zelfbestuivers-of-kruisbestuivers/

Het VVDO dankt jullie en hoopt op jullie enthousiaste respons!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s